
Studiile arata ca celulita este o acumulare de grasimi la nivelul coapselor, soldurilor si feselor.
Mai exact, este o afectiune care apare datorita cresterii celulelor de grasime sub piele care apasa si imping in tesutul conectiv (de legatura). Astfel pielea capata aspect de “coaja de portocala”.
Vino la o consultatie gratuita
Celulita – ce este si cum apare?
Studiile arata ca celulita este o acumulare de grasimi la nivelul coapselor, soldurilor si feselor. Mai exact, este o afectiune care apare datorita cresterii celulelor de grasime sub piele care apasa si imping in tesutul conectiv (de legatura). Astfel pielea capata aspect de “coaja de portocala”.
Tesutul conectiv are rolul de a lega pielea de muschi. Celulele de grasime sunt distribuite intre piele si muschi iar in momentul in care cresc si isi maresc volumul, incearca sa-si faca loc si imping pielea, intinzand cat mai mult tesutul conectiv. Acesta se intinde cat ii permite elasticitatea, iar cand este intins la maxim ajunge si trage de piele, formand astfel un aspect creponat la suprafata pielii.
La femei acest tesut conectiv este aranjat in coloane verticale, perpendicular pe piele care leaga pielea de muschi doar in anumite zone, formand astfel camere de grasime. Cand celulele grase din aceste camera isi maresc volumul (acumulare de toxine, retentia de apa), ele imping spre inafara, iar coloanele verticale tari si neelastice de tesut conectiv trag de piele in jos.
La barbati, aceste coloane de tesut conectiv sunt aranjate in diagonala si intercalate, pielea este mai groasa, iar grasimea tinde sa se depoziteze in alte zone. Astfel nu se mai formeaza acele camera de grasime, iar tesutul conectiv nu mai trage la fel de tare de piele. De asta barbatii nu sunt la fel de mult afectati de celulita.
In cazul femeilor, nu grasimea corporala este cea care duce la aparitia celulitei, ci faptul ca din anumite cauze tesutul conectiv isi pierde elasticitatea si devine din ce in ce mai rigid. Tesutul conectiv este format din colagen si odata cu scaderea nivelului de colagen, scade si elasticitatea. Asa explicam de ce barbatii chiar si mai grasuti au putina celulita sau chiar deloc, de ce copii grasuti nu au celulita sau de ce si femeile slabe au celulita.
Cauze precum schimbari hormonale, trasaturi genetice si chiar varsta inaintata duc la pierderea elasticitatii tesutului conectiv. Alimentatia neadecvata si dietele, fumatul si sedentarismul, retentia de apa, un stil de viata neglijent si stresant sunt factori care duc la aparitia celulitei.
Astfel, aceasta afectiune poate fi mai accentuata sau nu si poate fi clasificata in:
- Celulita de gradul I – nu este vizibila cu ochiul liber
- Celulita de gradul II – este vizibila doar la palpare cand strangi pielea
- Celulita de gradul III – pielea are aspect de coaja de portocala fara a fi nevoie de palpare sau ciupitura
- Celilita de gradul IV – pielea are noduli vizibili si durerosi
- Celulita edematoasa – cauzata de retentia de apa (cresterea in volum al partilor corporale inferioare)
- Celulita flasca – apare cu preadere la femeile inective si este asociata cu pierderea masei muscular
- Celulita tare – apare cu precadere la adolescente
- Celulita mixta – mai multe forme de celulita in diferite parti ale corpului
Putem scapa de celulita?
Celulita este o afectiune vizibila datorita a doi factori importanti – pierderea elasticitatii tesutului conectiv si marimea stratului de grasime de sub piele (in zonele predispose celulitei). Odata depistate cauzele aparitiei celulitei, aceasta afectiune va fi mai usor de tinut sub control.
S-a dovedit ca fara un stil de viata sanatos, miscare si ingrijire corporala, aceasta afectiune nu poate fi tratata sau ameliorata.
Specialistul nostru, Trainer National Roxana Feder, recomanda evaluarile corporale inaintea oricarei decizii de a-ti remodela corpul. Este foarte important sa ai o evaluare mai amanuntita cu un specialist care te poate ajuta sa iti descoperi anumite probleme si te poate indruma catre cele mai eficiente metode pe care le poti alege in lupta ta cu cei doi factori care duc la aparitia celulitei. Si pentru ca fiecare organism este unic si reactioneaza diferit la tratamente, noi recomandam alegerea unui program personalizat care sa tea jute sa-ti imbunatatesti rezultatele.
Chiar daca tehnologia a avansat si acum exista multe metode eficiente in tratarea celulitei, nu uita insa ca aceste tehnologii nu pot avea rezultate 100% fara un stil de viata cat de cat sanatos si fara putina miscare.
Astfel pentru intarirea elasticitatii tesutului conectiv se recomanda sa consumi alimente bogate in nutrienti si sa-i oferi organismului sursa de oxigen de care are nevoie. Organismul isi ia nutrienti din alimentele pe care le consumi si oxigen din circulatia sanguina. Asta inseamna ca ceea ce mananci se transforma in sursa de colagen pentru organism. Circulatia sanguina este pusa in miscare si transporta un volum optim de oxigen daca tu faci miscare.
In ajutorul alimentatiei sanatoase vin si tratamentele corporale sau produsele cosmetice care pot creste elasticitatea tesutului conectiv.
Sfatul specialistului:
- Masaj vacumatic – se realizeaza cu ajutorul unui aparat de vacuum si ajuta la stimularea fibroblastilor care produc colagen si elastina, oxigeneaza tesutul si imbunatateste drenajul limfatic. Datorita complexitatii tehnologiei cu care se lucreaza, masajul vacumatic poate fi mai superficial sau mai profund in functie de gravitatea problemei;
- Masajul anticelulitic manual – o metoda veche impotriva celulitei care nu trateaza definitiv si complet celulita, insa poate contribui la uniformizarea suprafetei pielii pe termen scurt si mediu. Un beneficiu important al masajului este imbunatatirea circulatiei sanguine care duce la reducerea depunerilor grase in timp. Prin masaj se stimuleaza si sistemul limfatic, ajutand la eliminarea fluidelor asociate cu formarea celulitei. Imfluenteaza metabolismul celular si al sistemului glandular, activeaza sistemul venos eliminand rezidurile metabolice si amelioreaza elasticitatea si tonusul pielii. Fiind un tratament local, permite obtinerea remodelarii corporale pe zonele cu probleme;
- Radiofrecventa corporala – este eficienta in intarirea tesutului conectiv pentru ca incalzeste tesutul, iar prin incalzire acesta isi recapata elasticitatea;
- Electrostimularea – stimuleaza intensive si riguros musculatura obtinand un effect de lifting corporal si tonifiere a pielii;
- Drenajul limfatic – ajuta sistemul limfatic in eliminarea toxinelor si a surplusului de lichide din organism
Pentru problemele legate de greutatea corporala si centimetri in plus, specialistul recomanda tratamente mai complexe pe baza de laser lipolitic (Eximia, Lipo Sculpt), criolipoliza si ultrasunete focalizate (HIFU)
In concluzie, alege sa ai un stil de viata sanatos, combinat cu miscare si intretinere corporala permanenta pentru a tine celulita sub control. Aceasta este reteta magica care te ajuta sa te simti bine in pielea ta.
Testimoniale
De ce sa alegi un tratament facial la Chic Salon?
Personal calificat
Specialistii nostri sunt trainuiti an de an atat la nivel national cat si international.
Siguranta si igiena
Este important deasemenea ca un tratament facial sa fie realizat intr-un mediu curat si sterilizat pentru a te bucura din plin de toate beneficiile.
Consultatie gratuita
Este important ca inainte de realizarea oricarui tip de tratament facial sa ai un diagnostic asupra tenului tau.
Preturi avantajoase si rezultate garantate
In centrele noastre folosim doar branduri de renume international care ofera produse inovative si patentate.
Vedetele care ne recomanda
Programari online
Va rugam verificati disponibilitatea programarii in cadrul unui Salon completand formularul de mai jos.