INEDIT: Invata sa realizezi un model de manichiura in apa!

AQUA DESIGN

Manichiura in apa este o inovatie in materie de beauty practicata in saloanele de frumusete, insa cu putina dibacie si exercitiu poti realiza un astfel de model singura acasa.
Noi te invatam cum! De ce ai nevoie penstru a realiza aceasta manichiura:
– un bol cu apa rece;
– un betisor din lemn;
– servetele;
– scobitoare pentru a aranja modelul in apa;
– minimum doua culori de oja pentru a putea realiza modelul in apa;
– lac protector
– top coat;
– acetona;
– dischete demachiante.
Pune in bolul cu apa rece cate o picatura din fiecare oja, alternative, pana in momentul in care se produc mai multe unde. Cu cat se produc mai multe unde, cu atat modelul va fi mai spectaculos iar oja va fi mai intensa pe unghie.
 
Cu ajutorul betisorului din lemn realizeaza modelul dorit in oja. Iti recomandam sa il introduci in apa, in exteriorul cercului format, si sa tragi spre interior pana formezi un model ca o panza de paianjen.
Modelul trebuie realizat foarte repede in apa, pentru ca oja sa nu se usuce foarte repede. Dupa ce ai realizat modelul introdu un deget, in apa, pozitionat cu unghia in jos, astfel incat sa se lipeasca de oja.
Vei observa ca s-a format o panza de oja in apa pe care trebuie sa o indepartezi in timp ce degetul este inca in apa. Poti face asta cu o scobitoare. Este necesar sa nu sari peste acest pas pentru ca altfel ai putea sa strici modelul care s-a imprimat deja pe unghie, atunci cand vei scoate degetul din apa.
Doar dupa ce ai inlaturat toata pojghita de oja poti sa scoti degetul din apa. Vei observa ca oja s-a lipit si de deget nu doar de unghie. Cu ajutorul unor dischete demachiante va trebui sa stergi surplusul de oja. In jurul unghiei poti sa folosesti betisoare de urechi imbibate in acetona pentru a inlatura cat mai bine oja.
Urmeaza acesti pasi pentru fiecare deget in parte.
Te sfatuiesc, ca la final, sa aplici un lac de unghii care sa protejeze unghia si modelul deoarece stratul de oja, din apa, este foarte subtire si altfel nu va rezista pe unghie.
 
Iata un alt exemplu de manichiura pe care il poti realiza urmand aceeasi pasi dar folosind alte culori de oja. Acest model nu este atat de ostentativ asa ca, daca iti doresti o manichiura mai discreta, dar la fel de interesanta, iti recomandam sa alegi culori cat mai pastelate in combinatie cu alb:                   Ce parere ai despre acest stil de manichiura?

Aceasta tehnica ti-a fost predata de Chic Salon.
Fotografiile au fost realizate de Alex Buruntia in colaborare cu DivaHair.ro